Ini Kata Kata Jamal Abdillah Kepada Dua Anaknya Sebelum Mereka Menang Famili Duo

PENYANYI Datuk Jamal Abdillah dilihat hadir bagi memberi sokongan buat dua anaknya iaitu Zaki Yamani dan Yamani Abdillah yang merupakan finalis pentas akhir Famili Duo pada malam Ahad.

Itu adalah kemunculan pertama Jamal memberi sokongan kepada Zaki dan Yamani sejak mereka bertanding menerusi program itu bermula 18 Disember lalu.

Pada peringkat akhir itu, Zaki dan Yamani mempersembahkan lagu medley tema Anugerah Juara Lagu (AJL) Potret nyanyian asal Akim & The Majistret dan Pelukan Angkasa (Sekumpulan Orang Gila dan Shila Amzah).

Apa lebih membanggakan dua beradik itu menerima pujian daripada dua juri tetap Famili Duo iaitu Mas Idayu dan Ajai.

Jamal memeluk kedua-dua anaknya selepas mereka selesai membuat persembahan.

Mas Idayu berkata, segala teguran yang diberikan sejak minggu pertama menjadikan pasangan adik-beradik itu berhasil menunjukkan peningkatan drastik dalam persembahan mereka.

“Mummy (panggilan Mas) suka progress awak. Dari awal awak menjunam, tapi nampak peningkatan tu.

“Sebab tu kalau mummy marah maksudnya mummy mahu kamu buat yang terbaik. Malam ini kamu sudah pun buktikan kerana memang banyak peningkatan pada persembahan kamu,” katanya.

Malah, Mas turut bertanyakan kepada Jamal sama dia menyimpan perasaan marah sekiranya dia memarahi dan menegur kedua-dua anaknya itu.

Jamal bagaimanapun menunjukkan thumbs up sebagai tanda dia tidak mempunyai sebarang masalah jika anak-anaknya dimarahi atas teguran yang diberikan Mas.

INI KATA KATA JAMAL ABDILLAH KEPADA KEDUA DUA ANAKNYA

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by tv3malaysia (@tv3malaysia)

Terdahulu, DUO Zaki Yamani dan Yamani Abdillah membuat kejutan apabila muncul sebagai juara Famili Duo musim kedua yang berlangsung di Studio Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral, Shah Alam pada malam Ahad.

Kemenangan itu sekali gus menewaskan tiga lagi peserta duo yang bertanding dan melayakkan adik-beradik berkenaan membawa pulang hadiah utama berupa wang tunai sebanyak RM100,000.

Menerusi peringkat akhir itu, Zaki dan Yamani juga merupakan anak kepada bintang legenda Datuk Jamal Abdillah menerusi lagu medley Pelukan Angkasa (SOG & Shila Amzah) dan Potret (Akim & The Majistret) pada pusingan pertama dan medley lagu Hutang (Floor88), Bunga (Altimet) dan Kau Pun Sama nyayian Syamel.

329249803_195600866392657_1288530488570563062_n

Persembahan dua beradik ini memikat hati juri.

Sementara itu, duo Ayda Jebat dan Fyna Jebat mendapat tempat kedua dan membawa pulang hadiah wang tunai RM20,000.

Manakala, tempat ketiga pula milik Bella Astillah dan Wanie Kayrie yang menerima hadiah wang tunai sebanyak RM15,000.

Sumber : MSTAR ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*