Ali Puteh Mng4muk Masa Live, Rupanya Ada Satu Komen Netizen Yg Buat Ali Hilang Sabar

Pemergian pelawak terkenal, Ab4m B0cey beberapa tahun lalu diiringi dengan tangisan seluruh peminat dan juga industri seni Tanah Air apabila disahkan meninggalDunia akibat demam panas.

Hari ini, genaplah tiga tahun arwah Ab4m B0cey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan meninggalkan kita semua termasuk isteri, Nor Hldayah Mohd AIi dan anak lelaki, Syed Uthman Hazmah.

Adik tak sangka masa pantas berlalu. Selain Hldayah, adik kepada arwh Ab4m iaitu AIi Pvteh yang juga seorang pelawak meluahkan perasaan apabila mengenangkan abangnya sudah tiga tahun pergi ke negeri abadi.

Dua tahun saya terpaksa berjimat cermat, tak ada tawaran kerja - Ali Puteh  - Utusan Malaysia

AIi dalam hantaran dimuat naik di laman Insta gram menyatakan ketidaksangkaan apabila abangnya sudah lama pergi dan berasa sungguh pantas berlalu pergi.

Dalam entri berkenaan, pemilik nama Syed AIi Mubarak Syed Mohd Ridzuan turut meletakkan gambar batu nisan arwah abangnya yang berwarna hitam.

“10.2.2020 – 10.2.2023, genap tiga tahun pemergianmu. Masa begitu pantas berlalu, berjumpa kita suatu hari nanti,”tulisnya.

Sebelum ini, Ali ada buat Iive di tktok beliau berborak sesama peminat dan masa yang sama AIi ada buat teka teki dengan peminat beliau. Salah satu soalan ditanya adalah nama penuh AIi puteh.

Ada netlzen yang mengejek ayahnya sehingga menaikan kemarahan aIi pvteh sewaktu Iive ditktok. ‘Kau ada masalah apa Si4I dengan aku..’ kata AIi pvteh.

VlDE0:

Bagaimanapun, hantaran tersebut diserang oleh warganet yang mempersoalkan istilah ‘sayang’ yang dimaksudkan oleh Ali memandangkan ramai mengetahui isu antaranya dengan kakak ipar, Hidayah selepas arwah tiada.

Mereka mengatakan sekiranya Ali benar-benarkan sayang akan abangnya, pasti tidak akan menindas dan mengambil hak anak saudaranya, Syed Uthman demi kepentingan diri sendiri.

Terdahulu, balu Abam meluahkan kekecewaan apabila Ali tidak membuka pintu setelah menunggu di hadapan rumah peninggalan suaminya selama sejam.

Sumber : Kucing Pink (Izhar King Rom)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*