Ini Respond Ali Puteh Tentang Komen Jiran Dia Beritahu Ali Puteh Menyorok Dlm Rumah Masa Hidayah Datang

Pelawak Ali Puteh menafikan dakwaan dia berada di rumah abangnya, Allahyarham Abam Bocey ketika balu arwah iaitu Siti Norhidayah Mohd Ali datang ke kediaman tersebut pada Jumaat lalu.

Memetik laporan Astro Gempak, Ali atau nama penuhnya Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan menyifatkan dakwaan itu adalah tidak benar dan fitnah semata-mata.

Baru-baru ini seorang individu yang kononnya mengaku jiran dan tinggal berdekatan dengan kediaman arwah Abam Bocey mendedahkan bahawa pelawak Ali Puteh sebenarnya berada di dalam rumah ketika kakak iparnya, Norhidayah datang ke rumah tersebut.

Tidak mendiamkan diri, Ali atau nama penuhnya Syed Mubarak Ali, 33, menjelaskan dakwaan individu tersebut adalah tidak benar dan menyifatkan ia sebagai satu fitnah.

Kata Ali, sekiranya dirinya benar-benar berada di dalam rumah ketika itu, dia meminta individu berkenaan untuk tampil ke depan dan mengekemukam bukti yang jelas.

“Fitnah makin besar dan makin besar sekarang” – Ali Puteh

“Saya minta jiran yang kononnya jiran saya itu tampil ke depan dan pastikan betul atau tidak saya berada di rumah,” katanya ketika dihubungi Gempak.

Dalam masa sama, Ali turut memaklumkan bahawa dia tidak pun menetap di rumah berkenaan.

“Saya tidak duduk di situ dan tiada di situ. Macam mana jiran kata saya ada di situ?

“Kalau betul tampil ke depan. Orang kalau betul tak pakai fake account untuk beri komen,” tambahnya.

Terdahulu, satu tangkap layar tersebar di laman sosial apabila seorang individu mengaku jiran kepada arwah Abam Bocey mendakwa Ali Puteh berada di dalam rumah ketika balu Abam, Norhidayah datang ke rumah tersebut.

Sumber : GEMPAK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*