Hafidz Roshdi Akhirnya Bersuara Setelah Diam Lama Dan Sekarang Dia Mahu Isterinya, Shuhada Buat Ini

Setelah sekian lama mengambil pendekatan berdiam diri, pelakon, Hafidz Roshdi akhirnya bersuara dengan menuntut isterinya, Nurul Shuhada Mat Shukri membuat permohonan maaf kerana didakwa membuka aib dan memfitnah keluarga mentuanya.

Hafidz berkata, selama ini dia mengambil pendekatan tersebut kerana tidak mahu mengeruhkan keadaan dan mahu menyelesaikan isu rumah tangga mereka secara baik.

“Saya tahu segala apa yang awak canangkan, tidaklah semua benar maka saya terpaksa menulis di sini kerana awak sendiri yang telah menutup segala jalan untuk perdamaian dan menyelesaikan secara kekeluargaan.

“Demi menjaga kesejahteraan dan keselamatan diri dan seluruh keluarga, dengan rasa rendah diri saya memohon serta memberikan tempoh 48 jam dari sekarang bagi Shu dan mana-mana pihak untuk menarik balik sebarang penerbitan umum dan gambar keluarga saya berkaitan dengan isu atau kes rumah tangga saya.

“Saya juga mahu agar permohonan maaf secara terbuka dibuat oleh pihak awak,” tulisnya menerusi surat terbuka yang dimuat naik dalam Instagram miliknya, sebentar tadi.

Bapa dua anak itu turut menjelaskan, sebagai ketua keluarga dia berusaha menjaga aib dan maruah isterinya selama ini.

“Shu, saya menjaga erat segala aib, kelemahan dan kekurangan awak sebagai isteri selama ini. Kita tidak sempurna.”

“Saya hadap segala caci dan maki atas kelemahan dan kesilapan diri saya sendiri. Sebagai insan yang lemah, kita berdua tidak terlepas dari melakukan kesilapan. Agak malang, ia menjadi luar kawalan,” katanya.

Semalam, Ketua Polis Selangor, Hussein Omar Khan mengesahkan pelakon berusia 29 tahun itu akan dituduh mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan di Mahkamah Kuala Kubu Bharu, 13 Mac ini, berhubung kesalahan menumbuk isterinya di kawasan Rehat dan Rawat (R&R) di Sungai Buloh.

Kenyataan Penuh Dari IG Hafidz Roshdi

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Muhammad Hafidz (@hafidz.roshdi)

Sumber : Utusan Online

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*