Uqasha Senrose Tunjuk ‘Senj4ta’ Yg Digunakan Individu Tersebut Untuk Pvkul Kepala Kamal Adli Sampai Bocor

Uqasha Senrose memohon rakyat Malaysia dan Singapura tidak bertelingkah selepas insiden suaminya, pelakon Kamal Adli diserang di acara ekspo di Singapura, baru-baru ini.

Dalam satu hantaran video di Instagram, Uqasha memohon agar insiden yang berlaku dijadikan pengajaran kepada semua untuk sentiasa menjaga keselamatan diri.

“Apa yang berlaku tak ada kena mengena dengan negara. Malang tak berbau dan boleh berlaku di mana-mana. Jangan kerana seorang, satu negara terkena kesannya. Tak boleh begitu.

“Apa yang berlaku kepada kami, adalah pengajaran untuk semua orang supaya lebih berhati-hati selepas ini. Kita tak tahu siapa suka kita dan siapa bencikan kita. Saya harap, semua orang jangan bergaduh antara negara,” katanya.

Menurutnya, rakyat Singapura adalah masyarakat yang baik dan turut menghulurkan bantuan ketika insiden itu berlaku.

“Saya nak jelaskan, orang Singapura semua baik-baik. Mereka ada bantu saya dan adik-adik saya semasa Kamal diserang. Tak ada siapa yang salah sebab benda nak jadi.

“Jangan kita bermusuh antara negara. Kita sama-sama cari rezeki. Saya pun ke sini untuk cari rezeki. Biar polis jalankan siasatan,” katanya.

Dalam video sama, Uqasha memohon doa daripada pengikut dan peminatnya agar Kamal yang baru saja sedar selepas menjalani pembedahan diberikan kesembuhan.

k

“Saya harap anda semua tolong doakan Kamal sebab dia pun baru saja sedar dari kesan ubat bius. Dia ditidurkan untuk menjalani pembedahan. Dia perlu menjalani x-ray untuk pantau sama ada, ada bahagian retak atau apa,” katanya.

Uqasha juga turut mengakui trauma selepas insiden serangan itu berlaku sekali gus terpaksa merahsiakan lokasi di mana dia dan keluarganya berada.

“Sampai sekarang saya tak tahu apa motif penyerang itu. Kami terpaksa rahsiakan lokasi kami kerana ugutannya adalah ugutan membunuh. Penyerang itu tak gila. Sama ada dia gangster atau apa, saya tak tahu,.

“Keadaan itu membuatkan saya trauma sebab pertama kali saya melihat insiden begitu berlaku di depan mata saya sendiri,” katanya.

Di Instagram Story, Uqasha memuat naik gambar cota yang digunakan penyerang itu untuk memukul Kamal.

Sementara itu, suspek yang menyerang Kamal iaitu lelaki berusia 33 tahun akan didakwa di mahkamah di Singapura, hari ini.

Menurut Polis Singapura (SPF), lelaki itu akan dituduh kerana disyaki terbabit dalam kes menyebabkan kecederaan dengan sengaja menggunakan senjata berbahaya.

Sumber : HMETRO ONLINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*